StrateX, de digitale forecaster en planner van werk, haalt miljoeneninvestering op bij No Such Ventures

Geld wordt aangewend om het softwarepakket uit te bouwen en verder te groeien in het buitenland

Amsterdam,15 oktober 2021 – durfinvesteerder No Such Ventures heeft een minderheidsbelang genomen in het snelgroeiende StrateX, het eerste Nederlandse workforce management (WFM) bedrijf dat naast sterke interim professionals en consultants ook een digitale oplossing heeft ontwikkeld. WFM zorgt voor optimale inzetting van personeel, wat werknemerstevredenheid verhoogt en de totale loonkosten vaneen bedrijf verlaagt.

  • StrateX is een Nederlands bedrijf dat interim professionals, consultancy en software services aanbiedt op het gebied van workforce management, ook wel alles omtrent het effectief benutten en inroosteren van werknemers. Met deze services ondersteunt StrateX een groeiend aantal MKB- alsook grotere bedrijven, zoals T-mobile, Nationale Nederlanden, Holland Casino, Robeco, SOS International en de Belastingdienst.
  • No Such Ventures is een pionier in het venture capital landschap die flexibele investeringen aanbiedt voor investeerders en oprichters. No Such Ventures investeert 2 tot 8 miljoen euro in ambitieuze groeibedrijven en wordt ondersteund door een betrokken netwerk van ondernemers, investeerders en industrie-experts.

StrateX, de hard groeiende specialist in workforce management (WFM),ondersteunt bedrijven in het voorspellen van werkaanbod door het inzichtelijk te maken van data. Het inzetten van StrateX’ zelfopgeleide WFM professionals alsmede haar softwareoplossing helpt zo beschikbare middelen optimaal te benutten alsmede capaciteitsproblemen te voorkomen. Resultante is meerwerkplezier en efficiëntie, zoals reeds bewezen in finance, telecom en e-commerce.

Sulaiman Tariq, CEO en oprichter van StrateX, heeft reeds ruim 20 jaar ervaring binnen de klant contact sector. In 2017 richtte hij StrateX op, dat sindsdien grote stappen heeft gezet binnen Nederland.

“Met het groeigeld van No Such Ventures willen wij ons richten op uitbreiding naar Europa en Azië en het verder uitbouwen van de softwareoplossing die StrateX ontwikkeld heeft. Het gevoel dat een groep ervaren ondernemers in ons wil investeren en dat ze geloven in het product dat wij aan onze klanten aanbieden is geweldig. Het vertrouwen van No Such Ventures motiveert en geeft ons nog meer drive om verder te werken aan betere en mooiere producten en diensten.”

“Het is in de WFM-markt van StrateX uniek een partij te zien die én zo hard groeit als dat ze doen, alsook een goed werkende software-oplossing te hebben gebouwd door WFM-experts.”,
zegt Reinder Lubbers, oprichter en partner van No Such Ventures. “Dit matcht goed met de consultancy-tak, welke combinatie tot voor kort enkel door de grote buitenlandse marktspelers aangeboden werd, tegen hoge prijzen op verouderde code basis.”

Over StrateX
In 2020 heeft StrateX in aanvulling op haar interim professionals en consultancy services een cloud-based softwareoplossing op de markt gebracht. Deze oplossing helpt bij het voorspellen, matchen, plannen en rapporteren van workforce vraag en aanbod. Bedrijven krijgen door de tool antwoord op vragen als “wat voor drukte kan ik verwachten de aankomende tijd”, “wie moet wanneer werken om de voorspelde drukte aan te kunnen” en “hoe ver van tevoren moet ik hoeveel nieuwe werknemers aannemen”. Daarnaast biedt StrateX een app aan voor werknemers waarin het dynamische werkrooster direct bekeken en gewijzigd kan worden. Voor meer informatie: www.stratex.nl

Over No Such Ventures
No Such Ventures is in 2018opgericht, met het doel om durfkapitaal (“venture capital”) op een vernieuwende manier vorm te geven. Het geld komt niet van passieve pensioenfondsen maar van particulieren, veelal met ondernemerservaring en interessante persoonlijke netwerken, die weer ingezet kunnen worden ten behoeve van de bedrijven. No Such Ventures opereert Europees, met het hoofdkantoor in Amsterdam gelegen. Voormeer informatie: https://www.nosuchventures.com/

Voor meer informatie kun je contact opnemen met saskia@stratex.nl of reinder@nosuchventures.com

nieuw op onze blog